29. kesäkuuta 2015

Kaiken alku

Haaveeni Yhdysvaltojen kokemisesta vaihto-oppilaan silmin on muuttumassa vähitellen todellisuudeksi. Vaikka tähän pisteeseen eteneminen ei ole tapahtunut ilman työpanosta tai taustatutkimusta, ja välillä kaikki suunniteltu on jo tuntunut valuvan sormien välistä hienon hiekan tavoin, on päämäärä kuitenkin aina saanut jatkamaan.

Päädyin hakemaan vaihto-oppilaspaikkaa AFS:sän sekä Exploriuksen kautta, vaikkakin ensimmäisenä mainittu oli selvästi suosikkini. Netissä tehtävästä alustavasta hakulomakkeen täytöstä seurasi puhelu, jossa sovittiin henkilökohtaisesta haastattelusta. AFS- vapaaehtoinen kävi kotonani ja kysymykset liittyivät mm. maavalintaani, omaan luonteeseeni ja kiinnostuksen kohteisiini sekä suhtautumiseeni ja ennakko-odotuksiini. Englanniksi ei muistaakseni täytynyt sanaakaan sanoa, ja kaiken kaikkiaan haastattelusta jäi hyvät fiilikset.

Jäin odottamaan puhelinsoittoa vastausta koskien. Koulupäivän aikana sainkin iloisen keskeytyksen, kun AFS- toimistolta soitettiin  hyväksymisen merkeissä. Puhelun aikana minulle kerrottiin lähetettävän joitakin papereita lähtöä koskien. Minun tulisi myös tulostaa järjestön internetsivuilta suuri pino erilaisia papereita,  jotka seuraavan kuukauden aikana tulisi täytettyinä lähettää takaisin.
Toden totta, saapuneella paperinipulla oli kokoa, eivätkä kysymykset olleet aina helpoimmasta päästä. Eniten aikaa vei valitsevalle perheelle englanniksi kirjoitettava muutaman sivun mittainen kertomus itsestäni. Tähän mukaan liitin myös joitakin kuvia itsestäni, kuten harrastuksistani, kodistani, perheestäni sekä kavereistani. Myös vanhempien tuli kirjoittaa kirje englanniksi, lyhyempi tosin. Koulunkin täytyi täyttää minua koskeva paperi, mikä osoittautui hieman hankalaksi, sillä olin vasta äskeittäin alottanut lukion käynnin uudessa koulussa. Paperi kuitenkin täytettiin ja saatiin koulun leima koristamaan sen alanurkkaa. Enää olivat jäljellä lääkärin allekirjoituksen vaativat paperit, jotka kävin hoitamassa yksityisellä lääkärillä aikatauluongelmien vuoksi.

Lopulta AFS hyväksyi lähettämäni paperit ja nyt pitäisi sitten saada omat rokotukseni Amerikan tasalle ja passini uusittua. Onneksi vielä on ihan rutkasti aikaa ennen elokuuta. Eiköhän kaikki tässä matkan varrella järjesty ja selkeydy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti