2. elokuuta 2015

Kaikkein paras.

Perjantai iltapäivä. Kävelen kotiin linja-autoasemalta ja ihmettelen vehreiden koivunoksien välistä tulvivia auringonsäteitä. On harvinaisen hyvä päivä. Sellainen, jolloin tuntuu siltä, että pian voi odottaa tapahtuvan jotakin jokapäiväisestä poikkeavaa.

Samaisena päivänä kun kävin asioimassa Yhdysvaltain konsulaatissa Helsingissä, sain huomata, että omiin vaistoihini on luottamista. Tuona iltapäivänä sähköpostiini nimittäin saapui uusi viesti merten takaa, viesti jota olin odottanut malttamattomana syksystä lähtien- viesti tulevalta isäntäperheeltäni. 

Olin onnellinen lukiessani viestiä yhä uudelleen ja uudelleen tarkistaen, etten ollut jättänyt tohkeissani pienintäkään yksityiskohtaa huomioimatta. Host-perheeni koti sijaitsee Lake Oswegossa Oregonin osavaltiossa. Noin 37 000 asukkaan kaupunki sijaitsee ainoastaan kahdenkymmenen minuutin ajomatkan päästä Oregonin suurimmasta kaupungista Portlandista. Perheeni asuinseutu vaikuttaa kuvien sekä tiedustelujen perusteella kauniilta, hyvinhoidetulta ja turvalliselta, kasvillisuus, etenkin puusto Suomen kaltaiselta ja ilmasto lämpimältä- puhutaanhan nyt Kalifornian yläpuolella sijaitsevasta osavaltiosta...

Kuvahaun tulos haulle lake oswegoKuvahaun tulos haulle lake oswego

Host-vanhempieni lisäksi tulevaan perheeseeni kuuluvat nuorimman veljeni ikäiset kaksostytöt sekä koira ja kissa. Tieto pikkusisaruksista sekä lemmikeistä oli toivotunlainen ja koko perhe vaikuttaa innostuneelta ja mukavalta. Kyseisellä perheellä on ollut jo aikaisemmin kaksi vaihto-oppilastyttöä AFS:sän kautta, mikä tietenkin kertoo kokemuksesta ja sopivuudesta host-perheeksi.

Tuleva kouluni, Lake Oswego high school, kuuluu osavaltion parhaimmistoon ja oppilaita koulussa on tällä hetkellä yli 1200. Tulen käyttämään kliseistä amerikkalaista koulubussia matkantekoon, mikä kyllä ehdottomasti kuului päänsisäiseen toivelistaani! 

Omalla kohdallani sattui niin, että perhe ehti ilmoittaa varmistuneesta sijoitustiedostani minulle ennen kuin olin kuullut asiasta järjestöltäni. Uskoisin, että monen kohdalla asia käy toisinpäin, mutta hyvin tämäkin järjestelmä toimi. AFS:ltä tiedot saapuivat muistaakseni seuraavan vuorokauden sisällä. Näihin tietoihin sisältyi host-perheeni täyttämä ihana, pitkä liite, jossa perhe kertoi mm. itsestään sekä odotuksistaan minua kohtaan. 

Kaikki vaihtovuoteen liittyvä tuntuu jo nyt niin paljon todellisemmalta. Vihdoinkin sain maistiaisen jostakin realistisesta asiasta, jostakin, mihin voin tarttua, kun tuntuu, ettei mistään tule mitään. Nyt minulla on perhe odottamassa toisella mantereella ja en pystyisi odottamaan yhtään enempää heidän tapaamistaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti